2023. november 30. csütörtök András, Andor, Endre nap van.

Hulladékszállítás - Tájékoztatók
Lomtalanítási igények leadása : 2021. Augusztus 23.-2021. Szeptember 24. között
Lomtalanítás várható időpontja: 2021. Szeptember 13. - 2021. Október 29. között

 

 

Tájékoztatás

      Tájékoztatjuk kedves Ügyfeleinket, hogy Magyarországon kialakult járványügyi helyzet okán a Zöld Híd B.I.G.G. Nonprofit Kft. felfüggesztette a                 házhoz menő lomtalanítást határozatlan időre, így az igényeket sem tudjuk fogadni.

       A weboldalunkat folyamatosan frissítjük az aktuális információkról.

 

       https://www.zoldhid.hu/kozszolgaltatas/nem-elerheto

 

A veszélyes hulladék és elhelyezése

Telephelyeinken veszélyes hulladékot nem veszünk át!

 

A vegyszeres, olajjal szennyezett hulladékok, fáradt olaj, elhasznált sütőolaj, ragasztó-, festék-, gyógyszermaradványok, szárazelemek, elromlott elektronikai cikkek, akkumulátorok, fénycsövek, izzók, tintapatronok, a hungarocell a veszélyes hulladékok közé tartoznak. Ezek megfelelő tárolása, külön gyűjtése nagyon fontos.

Gyűjthetjük a veszélyes hulladékot erősebb zsákokban vagy akár hordókban is. (A tárolóeszköz megválasztása a veszélyes hulladék fajtájától, és összetételétől is függ.)

Fénycsövek

A fénycsöveket nagyáruházakban, villanyszerelési boltokban le lehet adni.

Sütőzsiradék

Az elhasznált sütőzsiradékot a MOL töltőállomások több száz ponton az országban visszaveszik. A használt olajból biodízel üzemanyag készül. Minden liter külön gyűjtött és leadott olajjal ezerszer annyi tiszta vizet mentünk meg.

CD, DVD

A feleslegessé vált CD, DVD adathordozókat külön gyűjtőpontokon adhatjuk le (pl. a Media Markt üzletekben).

Gyógyszerek

A lejárt vagy feleslegessé vált gyógyszereket se dobjuk ki az otthoni szeméttárolóba! 2006. január 1.-től minden gyógyszertárban átveszik tőlünk a szakemberek a hulladékot, és megfelelő tároló edényekbe helyezik, ahonnan a koordináló szervezet ártalmatlanítás céljából a hulladékégetőbe szállítja.

Elektronikai hulladékok

Az elektronikai berendezések és hulladékok szeméttárolóba, illetve lomtalanításkor utcára helyezése szintén helytelen.

2005. augusztus 13. óta ha új készüléket vásárolunk, a vásárlás helyén kötelezően, díjmentesen visszaveszik régi, már feleslegessé vált készülékünket. A hulladékok gyártóhoz történő visszajuttatása további hasznosítás, illetve ártalmatlanítás szempontjából jelentős.

A Zöld Híd ügyfelei két körzetben hulladékgyűjtő udvarokban is leadhatják az elektronikai hulladékokat.

Használt elemek

Sok helyen visszaveszik a már lemerült, elhasznált elemeket. A gyűjtőpontokról további információt a www.relem.hu vagy a www.rebat.hu weboldalon találhat!

Építési törmelékek

A háztartási bontásból, építkezésből származó törmelékeket (beton, tégla, csempe stb.) kis mennyiségben Hulladékkezelő Központjainkban tudjuk átvenni, ahol a hulladéklerakókra kerül elhelyezésre. A Zöld Híd ügyfelei két körzetben hulladékgyűjtő udvarokban is leadhatják az inert (bontási) hulladékot.

 

 

Vegyes hulladék

A szelektálás utáni maradék, azaz a nem hasznosítható, vegyes hulladék elsősorban háztartásokban (lakásokban, lakóingatlanokban, pihenés, üdülés céljára használt helyiségekben és a lakóházak közös használatú helyiségeiben, területein), valamint olyan gazdálkodóknál, intézményeknél képződő hulladék, amely minőségében hasonlít a háztartásokban keletkezőhöz.

A korszerű hulladékgazdálkodásban az a cél, hogy ennek mennyisége, aránya jelentősen csökkenjen, míg a külön gyűjtött, hasznosítható anyagok aránya növekedjen.

Vegyes hulladéknak minősül:

  • a háztartási és a háztartási hulladékhoz hasonló szilárd hulladék,
  • a tisztálkodási, higiéniai célokra felhasznált, szennyezett hulladék,
  • a nem hasznosítható hulladék, általában szelektíven nem gyűjtött hulladék.

A vegyes (maradék) hulladék gyűjtése >>>

Mellékletek: