2020. augusztus 3. hétfő Hermina, Kira nap van.

 

 

Hivatkozva társaságunkhoz megküldött, lakossági panaszbejelentésekkel kapcsolatos megkeresésükre, az alábbi szíves tájékoztatást adjuk.

Társaságunk a szóban forgó térségében közlekedő menetrend szerinti járatok elvégzésével alvállalkozót bízott meg. Az alvállalkozói szerződés tartalmazza valamennyi minőségi és mennyiségi elvárást, melyet a megbízott vállalkozónak a feladat elvégzésekor teljesítenie kell. Ezeknek természetesen része a meghirdetett menetrendnek megfelelő, minőségi szolgáltatás nyújtása, melyet a VOLÁNBUSZ Zrt. minden esetben megkövetel és rendszeresen ellenőriz. A bejelentésében említett járatkimaradásokkal kapcsolatban végzett vizsgálatunk során megállapítottuk, hogy azokat alvállalkozónk több járművének egyidejű meghibásodása miatti eszközhiány okozta.

A fentiek alapján alvállalkozónk a megkötött szerződésben foglaltaknak sajnos több esetben nem tett eleget. Társaságunk hasonló helyzetben szabad kapacitásai erejéig akár saját járműveinek bevonásával is próbál minden lehetséges intézkedést megtenni a járatkimaradások, késések megszüntetése érdekében, továbbá az alvállalkozói szerződésben biztosított valamennyi eszközzel igyekszik érvényt szerezni a megfelelő szolgáltatási minőség biztosítására.

Alvállalkozónk tájékoztatása szerint az autóbuszok műszaki javíttatása folyamatosan történik annak érdekében, hogy a menetrend szerinti járatok közlekedtetését biztosítani tudják, valamint társaságunk közreműködésével igyekszik mindent megtenni annak érdekében, hogy a járatkimaradásokat, késéseket megszüntesse.

A történtekért és az átélt kellemetlenségekért utasaink szíves elnézését kérjük. Társaságunk részéről minden lehetséges intézkedést meg kívánunk tenni szolgáltatási színvonalunk javítása érdekében.

Budapest, 2018. május 31.                             

 

                                                    Üdvözlettel:

VOLÁNBUSZ Zrt.

Értékesítési és Utaskapcsolati Iroda

 

 

Amennyiben tájékoztatásunkkal nem ért egyet úgy az első fokon eljáró területileg illetékes járási hivatalhoz (a járási hivatalok listája: http://jarasinfo.gov.hu/jarasok-lista), vagy a Nemzeti Fejlesztési Minisztériumhoz (postai cím: 1440 Budapest, Pf. 1., személyes ügyintézés helye: 1066 Budapest, Teréz krt. 38., e-mail buszos ügyekben: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát., telefonszám: +36-1-373-1405) fordulhat. Tájékoztatjuk, hogy Társaságunk nem veszi igénybe a békéltető testületi eljárást, azonban lehetősége van az Ön lakóhelye/tartózkodási helye szerinti, megyei (fővárosi) kereskedelmi és iparkamara mellett működő békéltető testület eljárását kezdeményezni (Budapesten a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara mellett működő Budapesti Békéltető Testület illetékes, elérhetősége: levelezési cím: 1253 Budapest, Pf.: 10., székhely: 1016 Budapest, Krisztina krt. 99., telefon: +36-1-488-2131, fax: +36-1-488-2186, további békéltető testületek elérhetőségei: http://fogyasztovedelem.kormany.hu/node/8579).