2020. július 5. vasárnap Emese, Sarolta nap van.

Már több éve mindig más-más település ad otthont az időskorúak „Sportnap és Főzőverseny” elnevezésű rendezvénynek, melyet a Veresegyház Kistérség Idősügyi Tanácsa és az otthont adó önkormányzat rendez.

Ebben az évben, május 19-én, Galgamácsa polgármestere Ecker Tamás úr és az Őszirózsa Nyugdíjas Klub vezetője Turcsán Jánosné és a klub tagsága nyújtott nagy segítséget a rendezvény lebonyolításához.

A galgamácsai sportpályán az önkormányzat biztosította a hatalmas sátrat, az asztalokat, székeket, padokat és a főzéshez a tűzifát.

A rendezvényre érkezőket üdvözlőitallal és pogácsával várták a helyi nyugdíjas klub tagjai.

A polgármester úr megnyitója után kezdődtek a sport és szellemi vetélkedők, melyek tesztlap kitöltésből, ügyességi és erőnléti versenyszámokból álltak. 12db háromfős csapat indult a versenyeken, eredményeik alapján a legtöbb pontszámot elért csapatok nyerték el az arany, ezüst és bronz serleget, valamint oklevélben részesültek.

Első helyezést ért el a szadai Hóvirág Nyugdíjas Klub 2-es számú, második az erdőkertesi „Törekvők”, harmadik a szintén a Hóvirág Nyugdíjas Klub 1-es számú csapata lett.

Amíg a sportvetélkedők folytak addig az üstökben, bográcsokban főttek a jobbnál jobb finomságok. Elkészültük után, háromtagú zsűri – Kosik József úr önkormányzati képviselő Veresegyház Város Alpolgármestere Bobák Imréné képviselő asszony és Bobák Imre úr – értékelte a tálalást, az ételek ízét, állagát.

Ennek alapján első helyezett lett és serlegben, oklevélben részesült a Családsegítő Szolgálat keretén belül működő „Rád Érünk 60+” Nyugdíja Klub csapata, második a vácrátóti Nyugdíjas Klub csapata, tehát ők lettek az „ezüstérmesek”, harmadik helyezést ért el a szadai Hóvirág Nyugdíjas Klub csapata. A helyezettek szintén serleget és oklevelet kaptak.

A zsűrizés után a finomságokat a részt vevők valamennyien „Emléklapot” kaptak.

Köszönetet mondok Papp Miklós úrnak a vácrátóti Nyugdíjas Klub vezetőjének a sportvetélkedő lebonyolításáért, a versenyszámok összeállításárért, értékeléséért.

Ismét egy vidám, élményekben gazdag találkozón voltunk, ahol alkalom nyílt a más-más településeken élőknek egymás megismerésére, beszélgetésekre.

Ehhez a jó idő is hozzájárult, bár a rendezvény vége felé egy kis frissítő zápor is volt, de a sátor alatt senki sem ázott meg.

Az Idősügyi Tanács nevében köszönöm valamennyi segítőmnek, Galgamácsa polgármesterének, a főzteket értékelő zsűrinek a munkáját. A sportolók és szakácsok fáradozását.

Köszönöm a Kistérség Többcélú Társulás anyagi támogatását.

Nagy Miklós elnök

Házigazdaként az Őszirózsa Nyugdíjas Klub is megerősíti az elnök úr szavait. A képek magukért beszélnek, egy programokban, jókedvben és családias hangulatban telt napot töltöttünk együtt, hála az ódaadó szervezőknek, támogatóknak és résztvevőknek. Szeretettel várunk vissza minden kedves vendéget!

Turcsán Jánosné elnök